Arhive pe etichete: bad sex award

And the winner is…..


Va mai amintiti articolul:  Scriitorii si sexul?

Ei bine, castigatorul din 2009 este Jonathan Littell, pentru Les Bienveillantes. Cartea e pe my Christmas wish list….asa ca, in curand o sa pot sa imi dau cu parerea si personal despre ea.

Iata si citatul care a determinat castigarea premiului:

„Una had stretched out on the bed of the guillotine; I lifted the lunette, made her put her head through it, and closed it on her long neck, after carefully lifting her heavy hair. She was panting. I tied her hands behind her back with my belt, then raised her skirt. I didn’t even bother to lower her panties, just pushed the lace to one side and spread her buttocks with both hands: in the slit, nestling in hair, her anus gently contracted. I spit on it. ‘No,’ she protested. I took out my penis, lay on top of her, and thrust it in. She gave a long stifled cry. I was crushing her with all my weight; because of the awkward position – my trousers were hindering my legs – I could only move in little jerks. Leaning over the lunette, my own neck beneath the blade, I whispered to her: ‘I’m going to pull the lever, I’m going to let the blade drop.’ She begged me: ‘Please, fuck my pussy.’ – ‘No.’ I came suddenly, a jolt that emptied my head like a spoon scraping the inside of a soft-boiled egg.

Emile, ca bibliografie pentru memoriile tale, iata un  link  cu celelalte citate nominalizate ;)

PS. observ ca tot nu stiu sa fac linkurile alea….ma ajuta si pe mine cineva???

Update: Armin a reusit, cu rabdare, sa ma invete si faza asta cu linkurile… Hai, ca am prins repede:))

Scriitorii si sexul


Am citit in Literary Review despre premiul Bad Sex in Fiction Award, care se acorda in fiecare an pentru cea mai proasta scena de sex dintr-un roman. Premiul exista de 17 ani si are si un trofeu care reprezinta o femeie, (evident), goala, deasupra unei carti deschise. O femeie, desi in istoria premiului doar doua sau trei femei l-au primit. Ma rog…
Scopul oficial acestui premiu este de a “atrage atentia asupra utilizarii in romanul modern a pasajelor cu continut sexual brutal, fara gust, adeseori superficial si redundant, si descurajarea utilizarii acestora”.
Nu stiu cat de util este acest demers, ce m-a amuzat este altceva. Ce anume? Vezi in concluzii.

Lista castigatorilor de pana acum:
1993: Melvin Bragg, A Time to Dance
1994: Philip Hook, The Stonebreakers
1995: Philip Kerr, Gridiron
1996: David Huggins, The Big Kiss: An Arcade Mystery
1997: Nicholas Royle, The Matter of the Heart
1998: Sebastian Faulks, Charlotte Gray
1999: A. A. Gill, Starcrossed
2000: Sean Thomas, Kissing England[4]
2001: Christopher Hart, Rescue Me
2002: Wendy Perriam, Tread Softly[2]
2003: Aniruddha Bahal, Bunker 13
2004: Tom Wolfe, I Am Charlotte Simmons
2005: Giles Coren, Winkler[5] (article)
2006: Iain Hollingshead, Twenty Something[6] (article) (shortlisted passages)
2007: Norman Mailer, The Castle in the Forest[7] (article)
2008: Rachel Johnson, Shire Hell; John Updike

Short list-ul nominalizatilor de anul asta:
Paul Theroux , A Dead Hand
Nick Cave for The Death of Bunny Munro
Philip Roth, The Humbling
Jonathan Littell , The Kindly Ones
Amos Oz , Rhyming Life and Death
John Banville , The Infinities
Anthony Quinn , The Rescue Man
Simon Van Booy , Love Begins in Winter
Sanjida O’Connell , The Naked Name of Love

Daca dintre castigatorii de pana acum am citit doi si am auzit vag de alti doi, din lista nominalizatilor de anul asta am citit jumate si am auzit de aproape toti.

Asta ce inseamna? Ca scriitorii devin din ce in ce mai nepriceputi la sex, pardon, la scenele de sex? Ca nepriceperea la/in sex este direct proportionala cu notorietatea sau talentul in alte aspecte literare ale scriitorului respectiv?

Si…daca expresia: “Those who can’t do, teach”, este adevarata, in cazul acestora se aplica: “Those who can’t write, do?”